LUCHTMESSYSTEMEN

Energiezuinig drogen en afblazen

Om op een efficiënte manier stof en vocht van een oppervlakte te verwijderen kiest Rycobel voor een systeem van luchtmessen en hoge snelheidsblowers. De unieke turboblowers verplaatsen zeer grote volumes lucht dankzij een hoge rotatiesnelheid én een uniek ontworpen impellor.

Hoe werken luchtmessen?

Ak 2 Small

Het gebruik van luchtmessen is de meest efficiënte manier voor het koelen, schoon- of droogblazen van onderdelen op productielijnen. 

Luchtmessystemen zijn stiller en energiezuiniger dan persluchtsystemen.

Bekijk de werking van luchtmessen

Producten

Toepassingen

Klantenverhalen

1 / 2

Luchtmes droogsysteem bij brouwerij Verhaeghe

Uitdaging

De brouwerij is reeds diverse malen uitgebreid en gemoderniseerd. Bij de productie van hun kwaliteitsbieren ontstond er een probleem met de etikettering.

Oplossing

“Er werd gekozen om een luchtmessysteem op de afvullijn te plaatsen. Vooraleer de etiketten op de flessen gekleefd worden, blaast een luchtmessysteem de flessen droog. Dit zorgt ervoor dat de etiketten veel steviger op de fles kleven en verdwijnt het roest aan de capsules.  Het systeem kan aangepast worden aan de grootte van de flesjes die worden afgeblazen"

Droogblazen van gietvormen

Bij een klant, actief in de chocolade-industrie, bleef er vocht op de gietvormen van chocoladefiguren staan. 

De gietvormen moeten immers zo snel mogelijk weer in het productieproces kunnen worden ingezet, maar moeten hiervoor eerst onberispelijk droog en schoon zijn.